کلکتورهای آب گرم و سرد را تا حدود زیادی با توضیحات بالا متوجه شدید که باید چگونه انتخاب شوند.
اما تفاوت اساسی کلکتورهای آب گرم و سرد با کلکتورهای گرمایشی در این است که کلکتور ورودی آب اصلی شهر همان کلکتور آب سرد ساختمان میباشد.
به این صورت شما باید ابتدا ورودی اصلی ساختمان را به زانویی کلکتور آب سرد ساختمان اتصال دهید و از سمت دیگر آن باید حتما دوباره انشعابی دریافت شود تا به سمت آبگرمکن و یا پکیج ارسال شود زیرا نیاز به آب گرم خواهیم داشت.
سپس از پکیج یا آبگرمکن خروجی که دریافت میشود بدون هیچ انشعابی باید به ورودی کلکتور آب گرم اتصال داده شود و انتهای کلکتور آب گرم بسته شود.
سپس از انشعابهای آب سرد لولهکشی آب سرد ساختمان انجام میشود و برای لولهکشی آب گرم از
انشعابهای کلکتور گرم استفاده میشود. معمولا برای لولهکشی هر قسمت از ساختمان دو انشعاب آب گرم و سرد در کنار هم اجرا میشوند.
کلکتور آب گرمایشی خانه
کلکتورهای آب گرمایشی خانه به دو صورت تهیه میشوند. کلکتور گرمایش از کف و کلکتور رادیاتوری
آنچه اهمیت دارد این است که بدانید کلکتورهای گرمایش خانه به جای آب سرد و گرم به آب رفت و برگشت تقسیم میشوند
کلکتور آب رفت همان آب گرم ما است که معمولا در بالا نصب میشود و کلکتور آب برگشت یا همان سرد در پایین جعبه کلکتور بسته میشود.
این کلکتورها تنها دارای یک ورودی اصلی در یک سمت خود هستند.
کلکتور آب رفت آب گرم تهیه شده را از زیر پکیج دریافت میکند و به سمت رادیاتورها و یا لولههای گرمایش از کف ارسال میکند و کلکتور برگشت آبی که سرد شده و توسط موتور پکیج از مدار در حال برگشت هست را از مسیرهای مختلف جمعآوری و به سمت پکیج و زیر پکیج هدایت میکند.
تفاوتی که در لولهکشی آب گرم و سرد و لولهکشی گرمایش در روش کلکتوری وجود دارد این است که تمامی مسیرهای لولهکشی باید تقریبا به یک اندازه متراژ داشته باشند.
مثلا رادیاتور در هر منطقهای که قرار گرفته تفاوتی ندارد ولی طول لوله رفت همه این رادیاتورها و لوله برگشت همه رادیاتورها باید مثلا حدود ۸ متر باشد.
اگر طول یک لوله بلندتر گرفته شود رادیاتور دورتر سردتر خواهد بود و اگر یک مسیر کوتاه در نظر گرفته شود مسیرکوتاه به حالت بای پاس عمل خواهد کرد و به شدت داغ خواهد شد.
نکته دیگر اینکه هر دو کلکتور آب رفت و برگشت در انتها بوسیله یک درپوش کلکتوری بسته میشوند.
کلکتور آب گرمایش از کف
کلکتورهای گرمایش از کف تفاوتهایی را با کلکتورهای دیگر مدارها دارند. این کلکتورها به همراه یک دبی سنج و یک شیر تنظیم جریان بصورت یک تکه و سرهم شده در بازار موجود میباشند.
دلیل استفاده از دبی سنج و شیر تنظیم جریان حساسیت بالای لولههای گرمایش از کف است که باید بصورت بالانس و یکنواخت آب را در سیستم به گردش در بیاورند.
در انتهای کلکتور هم یک شیر هواگیری نصب میشود که بر روی کلکتورهای آماده از قبل تعبیه شده و یا باید بعدا خریداری و تعبیه شود.
شیر هواگیری اهمیت فوقالعاده زیادی در گرمایش از کف دارد و در زمانهای مختلف برای هواگیری و بهبود عملکرد گرمایش از کف باید از ان کمک گرفت. این شیر هواگیری معمولا بصورت اتوماتیک عمل میکند.
کلکتورهای گرمایش از کف بصورت زوج و آماده به فروش میرسند. این کلکتورها دارای شیرهای اتوماتیک هستند نیازی به نصب شیر ندارند.
کلکتور گرمایش از کف
شیرکلکتور گرمایش از کف با شیرهای والو دار سایر کلکتورهای متفاوت است ولی در هر صورت آن هم برای قطرهای مختلف لوله وجود دارد.
این شیر را درست در همان ابتدای کلکتور نصب میکنیم. البته برخی از افراد شیر برقی به جای یان شیرها نصب میکنند.
نکته مهمی که وجود دارد اشتباه رایج بسیاری از اساتید لولهکشی در انتخاب کلکتور گرمایش از کف است.
کلکتورهای معمولی هرچند کمی کاهش هزینه در ابتدا برای مصرف کننده به همراه دارد ولی به دلیل اینکه کنترلهای لازم در آن انجام نمیشود و فشار زیادی که به لولهها وارد میشود در طول زمان باعث استهلاک شدید و صدمات جبران ناپذیر به لولهها و از بین رفتن تمامی هزینهها خواهد شد.
هرچند در همان ابتدا هم میزان انرژی بیشتری برای گرمایش نیاز دارند.
نصب و راهاندازی سیستم کلکتورها و لولهکشی از نوع کلکتوری بسیار مورد توجه مشتریان و مردم عادی و همچنین مورد توصیه مهندسین تاسیسات میباشد.
استفاده از این سیستم بخصوص اگر همراه با لولهکشی زیر سقفی آب گرم و سرد ساختمان باشد باعث میشود تا در هزینههای تعمیر و نگهداری ساختمان از نظر تاسیسات بسیار صرفهجویی شود.
نظری نیست