سه راهی جوشی چیست؟
سه راهی جوشی یکی از انواع اتصالات جوشی بوده و بسیار نیز پر کاربرد است. کاربرد این نوع از محصولات بسته به نوع استفاده ای که در کار می خواهیم از آن داشته باشیم، متفاوت خواهد بود. با استفاده از سه راهی و چهار راهی ها می توان مسیر خط لوله را تغییر داد. یا این که از خطوط پاپینگ (خطوط لوله) به تعداد دو یا سه تا انشعاب در جهت های مختلف گرفت.
کاربرد سه راهی یا Tee
این نوع اتصالات جوشی در مسیر لوله ها مورد استفاده قرار می گیرند. به این جهت مدام با مواد مختلف در ارتباط هستند. بنابراین باید از مقاومت بالا برخوردار بوده و از بهترین مواد تولید شوند. این سه راهی ها یا فولادی هستند و یا این که سه راه جوشی استیل خواهند بود. نوع جوشی این محصولات بیشتر برای انشعاب گرفتن کاربرد دارد.
در سه راهی با توجه به این که از ابزارهای اتصال به حساب می آیند، می توان کاربردهای زیر را برای انشعاب گیری از آن ها داشت.
کاربرد سه راهی جوشی
- به منظور مسدود نمودن مسیر
- به عنوان کاهنده و برای این که سایز لوله ها را تغییر دهیم
- به عنوان تقسیم کننده و برای ایجاد انشعاب در مسیر لوله ها
- به منظور ایجاد تغییرات در مسیر حرکت و جریان
- به عنوان رابط یا اتصال دهنده کاربرد دارد.
- استفاده در صنایع دریایی
- استفاده در صنایع آب
- کاربرد این محصولات در صنایع گازی و بخار
- به کارگیری در صنایع پتروشیمی
- استفاده در صنعت نفت
- در صنایع فولاد ، محصولات سه راهی کربن استیل کاربرد دارد.
- در صنایع دارویی و غذایی، محصولات چهار راهی استیل و سه راهی استیل کاربرد دارد.
انواع سه راهی جوشی
- سه راهی جوشی برابر
- سه راهی جوشی غیر برابر
سه راهی برابر به این جهت به این نام معروف شده است که انشعابی که ایجاد می شود با خط لوله اولیه و اصلی برابر خواهد بود. اما در مقابل سه راهی غیر برابر به این دلیل به این اسم نامیده می شود چون انشعاب کوچک تر می باشد.
از لحاظ شکل ظاهری سه راهی ها دارای دو نوع Y و T شکل وجود دارند.
انواع سه راهی جوشی یا سه راهی گاز از دید دیگری دارای دو نوع زیر خواهد بود:
برای این که نوع درزدار جوش داده شود، ورق های فولادی به صورت لوله شکل داده می شوند و بعد با استفاده از جوش دادن محل مورد نظر درزها به هم متصل می شوند.
با کمک روش لب به لب عمل جوش لوله های درز دار انجام می گیرد و یا این که از فرکانس بالا برای جوش استفاده می شود. در روش اول نیاز به دستگاه الکتریکی برای جوش دادن نیست، در این روش از جریان آمپر بالا برای ذوب لبه های این دو استفاده می شود. در روش دوم فرکانس بالا لبه ها را گرم و ذوب کرده و به هم وصل می کند.
از طرفی می توان سه راهی ها را در دسته بندی زیر قرار داد:
- سه راهی ۴۵ درجه
- سه راهی تبدیل روپیچ و توپیچ
- سه راهی تبدیل ساده
- سه راهی قائم
سه راهی جوشی فشار ضعیف، متوسط و قوی
از این منظر سه راهی ها را می توان در سه نوع فشار قوی ، فشار متوسط و ضعیف تقسیم بندی نمود که کاربردهای هر یک با دیگری متفاوت خواهد بود. در این جا ما نوع ضعیف و قوی آن را بررسی می کنیم.
سه
سه راهی جوشی فشار قوی یا High Pressure BW TEE و تی یا T انواعی هستند که بسته به فشار کار هر یک انتخاب می شوند. این دو محصول نیز هر یک دارای انواع مانیسمان و درزدار هستند.
سه راهی جوشی فشار ضعیف یا سه راهی جوشی تی فشار ضعیف
این نوع از اتصالات با توجه به نوع مواد و سیالاتی که از داخل ان عبور خواهد کرد، فشار داخل لوله و شرایط محیط اطراف آن انتخاب می شود. این شرایط بر جنس و ضخامت محصول انتخابی تاثیر خواهد داشت. این اتصالات جوشی در دو نوع ۴۵ درجه یا Tee Y و نوع ۹۰ درجه یا Tee وجود دارند. برای تولید آن ها نیز از روش های ریخته گری استفاده می شود.
انواع سه راهی جوشی فشار ضعیف بر مبنای سایز و اندازه دهانه ها به دو نوع سه راهی تبدیلی یا سه راهی فشار ضعیف Reducing Tee و سه راهی مستقیم یا سه راهی فشار ضعیف Equal Tee تقسیم می شوند.
نوع سه راهی فشار ضعیف Reducing Tee برای مواردی خاصی کاربرد دارد. کاربرد آن در موارد انشعاب گیری خواهد بود. زمانی که دو لوله سایز و اندازه برابر داشته، هم راستا و در یک جهت بوده و هم مرکز باشند از این اتصالات جوشی استفاده می شود. در این اتصال دو دهانه که روبروی هم هستند دارای قطر دهانه هم اندازه بوده و نافی دارای قطر کمتری نسبت به اندازه دهانه دیگر خواهد بود. در نوع دوم نیز یعنی نوع Equal Tee نیز کاربرد برای انشعاب گرفتن می باشد.
قیمت سه راهی جوشی
گروه صنعتی آلفا به عنوان تولید کننده انواع اتصالات جوشی فولادی ، بهترین محصولات را در اختیار بازار مصرف قرار می دهد. برای اطلاع از قیمت سه راهی جوشی می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.