کاربرد اتصالات صنعتی بسیار گسترده است و در قسمت‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حقیقت اتصالات صنعتی یک قطعه کوچک لوله و یا لوله قابل جدا شدن است که به یک قطعه دیگر متصل شده و لوله‌ها را بهم وصل می‌کند. اتصالات صنعتی معمولا برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند و در کارهای مکانیکی و لوله‌کشی‌ها استفاده می‌شوند.

انواع گوناگونی از اتصالات صنعتی وجود دارند که هر یک برای انجام کار خاصی تولید شده‌اند و کارایی ویژه‌ای به همراه دارند. در این مقاله قصد داریم تا انواع اتصالات صنعتی را بیان نماییم و کاربرد هریک را به طور جداگانه شرح دهیم.

در زیر برخی از متداول‌ترین اتصالات صنعتی را ذکر خواهیم کرد و مزایای هر یک را برخواهیم شمرد.

اتصال آرنجی

این نوع اتصال که به نام آرنج و یا ELL نیز شناخته می‌شود، برای تغییر جهت یک سیستم لوله‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور معمول اتصال آرنج دارای خم ۴۵ الی ۹۰ درجه‌ای است و ممکن است که در زوایای دیگری نیز وجود داشته باشد.

آرنج‌ها بسته به نوع سفارش مشتری در قطرهای متفاوتی تولید می‌شوند و و به طور کلی برای اتصال لوله‌های مختلف کاربرد دارند. به عنوان نمونه‌ای از این نوع اتصالات صنعتی در خانه شما می‌توان به اتصالی که شیر دوش را به سردوش وصل می‌کند اشاره کرد.

اتصالات سه راهی

این نوع اتصالات صنعتی برای ترکیب و یا تقسیم لوله‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. نام آن‌ها مدل اصلی هر یک را توصیف می‌کند به صورتی که اتصالات Tees ، Wyes هر یک دارای یک ورودی و دو خروجی هستند (و یا بالعکس) که به ترتیب با زاویه ۹۰ و ۴۵ درجه با یکدیگر در تقاطع هستند و کنار هم قرار گرفته‌اند. اتصالات متقاطع دارای یک ورودی و سه خروجی (و یا بالعکس) هستند که در زاویه ۹۰ درجه از یکدیگر قرار گرفته‌اند.

این نوع اتصالات صنعتی در طرح‌های مختلف و رنگ‌های گوناگون تولید شده و ارائه می‌شوند و می‌توانند قطرهای مختلفی نیز داشته باشند.

کوپلینگ‌ها

کاربرد اصلی اتصالات صنعتی کوپلینگ‌ها که با نام اتصال‌دهنده نیز شناخته می‌شوند، اتصال دو قطعه لوله به یکدیگر است. این نوع اتصالات صنعتی به طور کلی به صورت کوتاه ساخته می‌شوند و در موارد متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تفاوت اصلی Couplings وUnions است که کوپلینگ‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که دائمی هستند و اغلب در محل مورد استفاده جوش داده می‌شوند و یا توسط یک سری پیچ و مهره در جای خود محکم می‌شوند در حالی که Unions ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توان آن‌ها را در صورت نیاز به راحتی برداشت و مجددا در جای مورد نظر قرار داد.

اتصالات فشرده کننده

اتصالات صنعتی فشرده‌کننده گونه‌ای دیگر از اتصالات صنعتی هستند که به طور کلی از سه قطعه تشکیل شده‌اند: یک بدنه، مهره و واشر. در واقع کاربرد این نوع اتصالات صنعتی در محکم کردن اتصالات دیگر از طریق وارد کردن فشار به آن‌ها است.

این امر سبب می‌شود تا اتصالات در جای خود سفت و محکم شوند و در نهایت نشتی از اتصالات صورت نگیرد. این نوع اتصالات در صنایع مختلف و همچنین در خانه‌ها کاربرد دارند که به طور مثال می‌توان به شیرهای آب در سرویس‌های بهداشتی و حمام و آشپزخانه اشاره کرد.

اتصالات سد کننده

نوع دیگری از اتصالات صنعتی هستند که همان‌طور که از نام آن‌ها پیداست به عنوان یک سد و مانع عمل می‌کنند. این نوع اتصالات صنعتی در انتهای لوله‌ها نصب شده و به نوعی یک بن‌بست ایجاد می‌کند و مانع از جریان یافتن سیال درون لوله‌ها می‌شود.

دریچه ها و شیرآلات

دریچه‌ها و شیرآلات صنعتی در حالی که به عنوان اتصالات صنعتی در نظر گرفته می‌شوند، به دلیل پیچیدگی و تنوعی که دارند دسته مختص به خود را نیز دارا هستند. انواع مختلفی از شیرآلات و دریچه‌ها وجود دارند که هر یک کارکرد مخصوص به خود را دارند و کار ویژه‌ای انجام می‌دهند. همچنین باید بدانید که شیرآلات و دریچه‌ها در جنس‌های گوناگونی تولید می‌شوند و هر یک مزایا و معایب خود را دارند.

به طور کلی می‌توان بیان کرد که شیرآلات و دریچه ها از فلزات مختلف و یا پلاستیک‌های مقاوم تولید می‌شوند و در خانه‌ها و صنایعی مانند آبگرم‌ کن و استخر و موارد دیگر کاربرد دارند.

از ویژگی دریچه‌ها این است که جریان مایعات و گازها را کنترل می‌کنند و برای کنترل دما نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از انواع متداول دریچه‌ها، دریچه‌های پروانه‌ای، دروازه‌ای و توپی هستند. در ضمن شیرآلات سینک، دوش و وان از رایج‌ترین انواع شیرآلات صنعتی هستند.

جنس اتصالات صنعتی

در ساخت اتصالات صنعتی ممکن است از مواد مختلفی استفاده شود اما به طور کلی قانونی وجود دارد که بیان می‌کند که جنس اتصالات صنعتی باید متناسب با لوله‌هایی باشد که قرار است آن‌ها را به هم وصل کند. جنس این نوع اتصالات به گونه‌ای است که با لوله‌های دیگر هماهنگ است و سبب خوردگی و پوسیدگی آن‌ها نشود.

برخی از متداول‌ترین مواد برای ساخت اتصالات مس، فولاد، برنج و PVC است. هر یک از مواد ذکر شده خصوصیات منحصر به فردی را به همراه داشته و کاربردهای گوناگونی دارند. بنابراین لازم است که با توجه به نیاز مشتری و در نظر گرفتن شرایط استفاده از این ابزار، جنس اتصالات تعیین گردد.

نظری نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *